Måleri Stockholm – Tapetsera och måla om

Funderar du på att göra om i hemmet? Kanske har du köpt ett nytt hus eller renoverar ett gammalt. Oavsett vilken yta så är att tapetsera eller måla om väggarna ett perfekt alternativ för dig som vill skapa en ny miljö. Kontakta ett måleri Danderyd eller måleri Kungsholmen (eller annan stadsdel).

Tapetsera Stockholm

När du ska tapetsera en väg är det en rad saker som måste ses över först. Det är alltid bäst att anlita en professionell tapetserare Södermalm att göra jobbet. Men det går också bra att göra det själv. Börja med att mäta upp hur mycket tapet som du behöver köpa. En vanlig tapetrulle är 10 meter lång och 53 centimeter bredd. Ett tips att ha i tanke är att den vanligaste takhöjden är 2,40 meter i Sverige vilket betyder att du får ut 4 våder per rulle. Beställ alltid en rulle extra för att vara på den säkra sidan.Verktyg som bör inskaffas är ett vattenpass eller lod, stållinjal, hink, lim, roller, pensel, tapetborste, tapetsvamp, tapetkniv och blyertspenna.

Tapetsera ort

Vilken ort du än tapetserar i är det viktigt att vara väl förberedd. Titta först så du har alla verktyg hemma. När du har allt och är redo att börja tapetsera börjar du med att bryta strömmen i rummet du ska tapetsera i. Om du känner dig osäker med detta är det viktigt att kontakta någon som har erfarenhet. Efter strömmen är borta tar du bort golvsocklar och lister. Ta också bort tavelkrokar och annat på väggarna. Det är viktigt att till sist titta på dina tapetrullar så att trycknumret är detsamma. Annars kan du få nyansskillnader.

Att tapetsera väggar kan variera i arbete och svårighetsgrad då det beror på vad det finns för yta under. Hur du gör underarbetet kommer påverka din tapetsering. Till exempel om du ska tapetsera på glasfiber eller annan målad väv ska du tvätta med målartvätt först. Efter det ska du bredspackla, slipa och limma väggen. Om du har en yta av betong eller som är putsad ska du spackla ojämnheter, bredspackla, slipa, damma av och limma.

Välj rätt lim

Apropå att tapetsera är det också väldigt viktigt att välja rätt lim. Om du är osäker finns en lim-rekommendation på tapetrullens etikett. Det finns olika kombo-lim på marknaden men det är alltid säkrast att välja ett lim som är avsett för just din tapet.

Målare Bromma

Är du trött på tapet och vill istället måla om går det lika bra. Det första du måste bestämma när du ska måla om är vilken färg du ska ha. Om du är osäker på vilken kulör som passar bäst kan du kontakta ett måleri Stockholm för att få hjälp. Ett smart tips är att välja några olika kulörer som du köper i provburkar och tar med hem. Måla upp lite av alla färger på väggen för att se vilken som passar bäst.

När du ska börja måla din vägg är det viktigt att ha sin färgburk, en roller, ett tråg, penslar och maskeringstejp. En trappstege kan vara bra att ha till hands för att nå svåra ytor. Tänk också på att täcka möbler och annat som är kvar i rummet med tyg eller plastdukar. Innan du börjar måla är det också bra att täcka för vägguttag, fönsterkarmar, taklister, dörrar och annat som du inte vill få färg på. Använd maskeringstejp när du gör detta. Något som den som målar ofta glömmer bort är att damma av väggarna innan målning. Genom att damma av väggarna får du en helt jämn yta. Om det finns eventuella ojämna fläckar går det att fylla hålen med spackel och slipa till. Ibland kan det ta två lager med färg innan det blir riktigt snyggt. Se till att inte stressa igenom målningen och gör ett noggrant grundarbete.

Lämna ett svar