Har du tänkt på detta när du ska byta tak?

När man ska göra något åt ett gammalt tak där man antingen behöver reparera eller annat spå är det en hel del att tänka på.
Man måste först hitta rätt takläggare Stockholm som kan utföra arbetet på ett bra sätt och ge garanti.

 

Något som många inte tänker på är att det finns ROT-avdrag som man kan räkna in i kostnaden när man ska lägga om taket.

Det är en stor kostnad att byta ett tak men man ska se det som en investering eftersom man öka värdet på byggnaden genom att skydda huset mot problem som kunnat uppkomma om man underlåtit sig till att byta tak.

 

Ett takbyte är inte något som man gör på egen hand, det krävs kunskap och erfarenhet för att det ska bli bra. Därför är det alltid värt att anställa ett företag som arbetar med takläggning Stockholm. Gör man inte det så finns det en risk att det blir värre och om skador skulle uppkomma så står man där till slut utan några garantier och ett försäkringsbolag som inte vill ersätta något.

 

Visst finns det saker som man kan göra själv som att ta ner gamla takpannor vilket spar tid för takläggaren och minskar kostnaderna. Man ska dock vara försiktig så man inte tar några risker när man är uppe på ett talk.
Dom gamla takpannorna kan man ibland sälja och om man har tur så kanske köparen av dessa vill plocka ner dom själv.

 

Man ska aldrig ta första bästa takfirma utan man ska lägga ner tid på att hitta rätt firma med bra rykte om sig. Man kan dra in offerter från olika firmor och jämföra priser och tjänster, välj gärna mellan både större och mindre bolag och jämför mellan dom.
Det är viktigt att firman har F-skattesedel eftersom man kan få reda på mycket om företagen genom fogden och skatteverket. Har företaget skulder så riskerar man att ens garanti försvinner med ett bolag.

Lämna ett svar