10 verktyg du måste ha i ditt garage

Låt oss vara ärliga. Många av oss kanske inte känner till exakt vad en luftpåfyllare eller en låsringtång är för något. Eller hur man använder ett dragskaft. Och vad är egentligen en dieselkanon, skjuter man med den? Om du tillhör den skaran behöver du inte känna dig dum. Häng med så ska vi förklara lite närmare varför du behöver dessa 10 verktyg i ditt garage.

Se över din utrustning

Det är ju faktiskt så att även om du inte är expert på alla verktyg som finns eller exakt hur du använder dem, så kan du ändå behöva dem en dag. Få saker är så irriterande som när du står där i garaget och saknar just det verktyg du behöver. Därför är det en god idé att se över vad du har hemma och om du behöver komplettera med något.

Skaffa rätt saker

Vilka verktyg kan då vara bra att ha hemma? Här kommer en beskrivning av 10 verktyg som du med fördel kan ha i garaget.

Mutterdragare tryckluft

Mutterdragaren är ett slagverktyg som används till att lossa och dra åt olika typer av muttrar och bultar. En mutterdragare tryckluft har mycket kraft och är ett ovärderligt verktyg både när du ska byta däck och även vid åtdragning av kraftiga bultar.

12v kompressor

För att kunna använda bland annat din mutterdragare tryckluft behöver du en 12v kompressor. Förutom det är kompressorn dessutom en av de mest användbara maskinerna i garaget. Du kan använda den till allt från att pumpa dina däck till att driva olika verktyg.

Luftpåfyllare

Nästa steg för att du ska kunna använda dina tryckluftsverktyg är en luftpåfyllare. Att använda tryckluft ger dig för det första mycket kraft till en billig peng. Dessutom är det ett hållbart och pålitligt alternativ jämfört med batterier.

Låsringstång

En låsringstång är en tång som du använder för montering och demontering av låsringar. Vad är då låsringar? Ett vanligt användningsområde för låsringar är när du till exempel vill låsa något vid en axel.

Dieselkanon

Varför behöver du en dieselkanon? Jo, en dieselkanon är bra när du behöver en tillfällig eller kompletterande uppvärmning. En dieselkanon kan dessutom vara din räddare i nöden när ditt ordinarie värmesystem inte fungerar som det ska. Dieselkanoner är också kostnadseffektiva både vad gäller inköp och drift.

Dragskaft

Dragskaft är ett av de mest användbara verktygen i ditt garage. Det är ett redskap som kommer till användning vid många olika tillfällen och situationer. Dragskaftet är till exempel ett ovärderligt verktyg som hjälp när du ska lossa på bultar och skruvar. Det är helt enkelt ett verktyg som ger dig extra kraft.

Gängfilar

En gängfil är inte något som gäng använder sig av när de hittar på bus. Däremot så kan du använda gängfilar till att justera skadade gängor. Gängfilen kan användas till både ut- och invändiga gängor.

Ultraljudstvättar

Som du kanske kan gissa av namnet så rengör en ultraljudstvätt med ultraljud. En stor fördel med ultraljudstvättar är att de kommer åt mycket små ytor som annars är svåra att komma åt. Det är också perfekt för föremål som behöver mer försiktig och skonsam behandling

Stabil domkraft

Se till att ha en domkraft hemma som varken är vinglig eller som riskerar att orsaka skador vare sig på bilen eller på dig.

Lödkolv

En lödkolv är bra att ha för väldigt många ändringar och reparationer du vill kunna göra på din bil. Du till exempel kanske vill installera extra lampor eller en ny radio. Oavsett om du behöver reparera bilens elektriska system eller bara göra en rutinreparation så är lödkolven din bästa vän.

Övrigt att tänka på

Andra saker som kan vara bra att tänka på när det gäller garaget är att se till att du har bra arbetsbelysning och bra arbetsyta. Du behöver inget jättestort garage för att själv kunna utföra enklare reparationer. Det viktiga är rätt sorts verktyg. Sedan är det bara att sätta igång med dina projekt utan att du saknar något.

Lämna ett svar